Grillet svinefilet med basilikum og bacon
Foto: Foto: Aina C Hole Studio. Oppskrifter og matstyling: Team Sporenstrek.

Grillet svinefilet med basilikum og bacon

Med denne retten blir du garantert sommerens grillkonge

Ingredienser

Grillet svinefilet med basilikum og bacon

  • 1 stk svinefilet
  • 8 skiver bacon
  • 1,5 ss dijonsennep
  • 2 kvister fersk basilikum/kruspersille
  • salt
  • svart pepper
  • 1 stk salathode
  • 0,5 stk rødløk finhakket
  • 2 ss kapers
  • 1 stk sitron
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Tørk av svinefileten. Rull den i sennep og hakket basilikum/kruspersille, salte og pepre.
  2. Legg skivene av bacon slik at de overlapper. Legg fileten oppå og rull sammen. Bind sammen med hyssing så baconet holdes på plass. Grill fileten, eller stek den ferdig i ovn på 120 grader, til den indre temperaturen er 60-62 grader. La fileten hvile i ca. 5 minutter før den skjæres opp.
    Legg skivene av bacon slik at de overlapper. Legg fileten oppå og rull sammen. Bind sammen med hyssing så baconet holdes på plass. Grill fileten, eller stek den ferdig i ovn på 120 grader, til den indre temperaturen er 60-62 grader. La fileten hvile i ca. 5 minutter før den skjæres opp.
  3. Riv salaten og fordel på 4 tallerkener. Pynt med hakket rødløk og kapers, og press over sitron. Legg opp den stekte svinefileten og drypp olivenolje over retten.
    Riv salaten og fordel på 4 tallerkener. Pynt med hakket rødløk og kapers, og press over sitron. Legg opp den stekte svinefileten og drypp olivenolje over retten.
  4. Tips: Server gjerne med en skje lettrømme.