Grillet svinefilet og risotto med grønne asparges og dill

En rett for alle anledninger

Ingredienser

Svinefilet

  • 1 stk Tinas Svinefilet
  • olivenolje
  • salt
  • sort pepper

Aspargesrisotto

  • 2,5 dl risottoris ca. 250 gr Uncle Bens Risottoris
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 bunt asparges
  • 2 dl parmesan
  • 1 potte dill
  • 1 stk sitron, saft og revet skall
  • 7,5 dl vann eller grønnsaksbuljong
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Tørk svinefileten med kjøkkenpapir, gni den lett inn med olivenolje, salt og pepper.
  2. Fileten grilles på moderat sterk varme på grillen, snu et par ganger under stekingen.
  3. Grill kjøttet til en til en kjernetemperatur på 60-62 grader (bruk steketermometer), la kjøttet hvile i ca. 5 minutter før det skjæres opp.
  4. Server kjøttet i tykke skiver med aspargesrisotto og pynt med hakket dill.
  5. Aspargesrisotto Skjær løken i skiver og fres den sammen med hvitløk i olivenolje i en panne, til den er myk.
  6. Tilsett ris og la det surre videre til riskornene blir gjennomsiktige. Ha over sitronsaft og 1 dl vann eller buljong og la det koke nesten helt inn i pannen under omrøring.
  7. Fyll opp med varm væske litt etterpå slik at risen absorberer væske, la det småkoke i 15 minutter.
  8. Tilsett asparges og kok i ytterligere 5 minutter. Vend inn revet parmesan, sitronskall og smak til med salt og pepper.