Grillet svinekotelett med varme tomater, druer og parmesanbrød

Grillet svinekotelett med varme tomater, druer og parmesanbrød

Vel bekomme!

Ingredienser

Svinekotelett

  • 4 stk svinekoteletter
  • 4 ss Olivenolje
  • salt
  • sort pepper

Varme tomater og druer

  • 300 gr grønne druer
  • 300 gr cherrytomater rød
  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 neve bladpersille
  • 3 ss honning
  • 1 ts salt
  • sort pepper nykvernet

Parmesanbrød

  • 1 stk godt grovt brød
  • 50 gr Smør
  • 2 ts dijonsennep
  • 50 gr parmesanost (Grana Padana)

Slik gjør du

  1. Krydre kotelettene med salt og pepper og drypp over litt olivenolje. Grill kotelettene et par minutter på hver side, og server med tilbehøret.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Legg alle ingrediensene bortsett fra persillen i en ovnsfast form og vend med en skje. Sett formen i ovnen i ca. 10–15 minutter. Både tomatene og vindruene skal mykne litt. Hakk persillen og vend den inn i drue- og tomatblandingen.
  3. Anrett druer og tomater i skåler og server med parmesanbrød til å dyppe i væsken.
  4. Sett ovnen på 230 grader. Skjær brødet i tykke, avlange krutonger. Smelt smøret og bland i sennepen. Tøm smørblandingen og revet parmesan over brødet og vend bitene til de er dekket av blandingen. Legg brødet på rist med et brett under, og stek det gyllenbrunt.