Grillet ytrefilet av storfe ”Carpaccio” med brokkolipesto

Grillet ytrefilet av storfe ”Carpaccio” med brokkolipesto

Velbekomme!

Ingredienser

Grillet ytrefilet av storfe ”Carpaccio” med brokkolipesto

  • 500 g Ytrefilet av storfe
  • olje til steking
  • pepper
  • salt
  • 0,5 stk sitron
  • olivenolje
  • 1,5 ss balsamikoeddik
  • 1 stk fersk parmesan /Grana Padano
  • 1 neve ruccola

Brokkolipesto

  • 1 stk brokkoli i biter Ta bort stilken
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 dl mandler eller pinjekjerner
  • 1,5 dl revet parmesan / Grana Padano
  • olivenolje
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 2 stk hvitløkskløfter
  • pepper
  • 1 salt

Slik gjør du

  1. Pensle ytrefileten med olivenolje, salte og pepre. Grill eller brun ytrefileten på alle sider. Sett den i ovnen på 130 grader til den kjerne temperaturen er ca. 54-56 grader. Eller grill på samme måte. Brun den på et varmt sted på grillen og la den ettersteke på lav varme. Ta ut fileten og la den hvile.
  2. Brokkolipesto:
Miks alle ingrediensene i en blender og la den gå til det blir en myk masse. Smak til med salt og pepper.
    Brokkolipesto: Miks alle ingrediensene i en blender og la den gå til det blir en myk masse. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær kjøttet i skiver og legg dem på et stort fat. Legg klatter av pestoen over kjøttet. Pynt med litt ruccola over, drypp over olivenolje, sitron og balsamicoeddiken.  Avslutt med  høvlet parmesan.
    Skjær kjøttet i skiver og legg dem på et stort fat. Legg klatter av pestoen over kjøttet. Pynt med litt ruccola over, drypp over olivenolje, sitron og balsamicoeddiken. Avslutt med høvlet parmesan.
  4. Kvern rikelig med svart pepper over, og tilsett litt flaksalt.