Grillspyd servert med salat av mango, grønne bønner og spiskummen

Grillspyd servert med salat av mango, grønne bønner og spiskummen

Alle kan lage litt sunnere grillspyd med spennende smaker! Et virkelig godt måltid!

Supersunn

Ingredienser

Grillspyd

  • 8 Grillspyd legges i vann i 10 minutter
  • 400 gr storfe mørbrad
  • 400 gr Svin ytrefilet
  • olivenolje
  • kvernet salt
  • svart pepper

Salat

  • 1 pakke grønne bønner
  • 1 stk mango stor og moden
  • 2 ss sesamfrø ristede
  • 0,5 ts malt cummin
  • 1 ts chili rød finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 0,3 ts salt
  • saft av 1 lime
  • fersk koriander til servering

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger og tre på grillspydene, gni inn med litt olivenolje, salt og svart pepper. Grill et par minutter på hver side.
  2. Forvell bønnene i kokende vann 1-2 min. Hell av det varme vannet og legg bønnene i iskaldt vann.
  3. Skrell mangoen, og skjær den i små terninger.
    Skrell mangoen, og skjær den i små terninger.
  4. Bland mangoen med bønner, chilli, sesam, olivenolje, cummin og salt.
  5. Press over saften fra limen, og dryss over frisk koriander.
  6. Server med bakt potet og en skje crème fraiche.