Grønn pizza med chevre, grønnkål, purre og pesto

Grønn pizza med chevre, grønnkål, purre og pesto

Gir deg mye antioksidanter, c-vitamin, betakaroten, folat, e-vitamin og k-vitamin.

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 0,5 pk Tørrgjær
  • 1 ts Salt
  • 1 ss Sukker
  • 1,6 dl Lunkent vann
  • 4 ss Olivenolje

Topping

  • 1 dl pesto
  • 0,5 liten Purreløk
  • 0,5 pk Grønnkål
  • 100 g Chevre
  • Sort pepper

Hjemmelaget pesto

  • 2 potter basilikum
  • 50 g Pinjekjerner ristede
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g Grana padano revet
  • 2 dl Olivenolje
  • Nykvernet pepper
  • Salt

Slik gjør du

  1. bland sammen de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og tilsett deretter vann og olivenolje. bruk eltekrok og la maskinen ga° i 5 min. Deigen skal fa° en glatt konsistens. Hev deigen til dobbel størrelse. na°r deigen er ferdig hevet, kjevles den ut og legges pa° en stekeplate. For ekstra tynn og sprø bunn, etterheves deigen pa° stekeplate i ca. 30 min og kjevles pa° nytt mens den enna° ligger pa° platen.
  2. Smør pesto pa° pizzabunnen. Strimle purre og grønnka°l og fordel det utover pizzaen sammen med chevre i biter. Ha over litt nykvernet sort pepper. Stekes midt i ovnen i ca. 10-15 min pa° 250 grader. Server gjerne med en frisk, grønn salat.
  3. Kjør ingrediensene i en blender. Smak til med salt og pepper.