Grønnsakpickles

Grønnsakpickles

Serveres til varmrøkt eller grillet laks

Ingredienser

Grønnsakpickles

  • 500 gr Blandede tomater
  • agurk skrelt
  • vårløk
  • sjalottløk
  • fennikel
  • sukkererter
  • 1 dl sitronsaft
  • 4 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 3 laubærblad
  • 5 nellikspiker
  • 5 knuste svarte pepperkorn
  • revet skall av halv sitron
  • 1 bunt timian fersk
  • 2 skiver loff døgngammel
  • 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær grønnsakene i ønsket form. Kok opp marinaden i
mellomtiden.
    Skjær grønnsakene i ønsket form. Kok opp marinaden i mellomtiden.
  2. Hell den varme marinaden over, og la det trekke i minst 30 minutter. Bryt brødet i store biter, rist dem raskt i en panne. Bland brødet med grønnsaker og urter, drypp over olivenolje som er tilsett noen spiseskjeer av picklesmarinaden. Bland lett til en fin salat. Server til varmrøkt eller grillet laks.