Haralds bacalao

Haralds bacalao

Visste du at denne portugisiske fiskegryten ikke sees på som "autentisk" hvis ikke den er laget med klippfisk fra Norge?

Ingredienser

  • 1,5 kg klippfisk
  • 1 kg Poteter
  • 3 stk Løk
  • 6 fedd Hvitløk
  • 2 stk Chili
  • 8 stk Tomater
  • 2 stk Rød paprika
  • 4 ss Tomatpure
  • 2,5 dl Olivenolje
  • 4 dl Vann

Slik gjør du

  1. Vann ut klippfisken som beskrevet på pakken, eller benytt ferdig utvannet klippfisk. Bruker du hele fileter, deles disse i store biter før tilberedning.
  2. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Finhakk hvitløk og chili.
  3. Skjær et kryss i toppen av tomatene og legg en og en i kokende vann i ett minutt. Ta av skinnet og skjær tomatene i skiver.
  4. Skjær paprika i ringer. Fres tomatpureen litt i olje, ha i hvitløk og chili og la dem frese med. Rør inn vann.
  5. Legg potet, fisk, tomat, paprika og løk lagvis i en kjele. Hell over tomatpuréblandingen. La småkoke i ca. 1 time. Rist på gryten hvert 15. minutt.