Hel grillet kylling med persille og maissalsa

Hel grillet kylling med persille og maissalsa

Tips: Smaker også godt som smørbrød i matboksen.

Ingredienser

Kylling

  • 1 hel kylling
  • 1 boks boks maiskorn
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss rød chili grovhakket
  • 7 soltørkede tomater marinerte
  • 2 ss olje fra tomatene
  • 1 ss sitronsaft
  • persille
  • salt
  • pepper
  • grønn salat til servering

Slik gjør du

  1. La maisen renne av. Legg dem i en langpanne sammen med hvitløk og chili. Stekes 10-15 minutter i ovnen på 200 grader. Vend om i blant. Ta formen ut av ovnen og la kjølne noe.
  2. Kjør maisblandingen, de soltørkede tomatene, marinadeoljen og sitronsaften i en foodprosessor til den blir til en fast masse. Smak til med salt og pepper. Bland i persille eller andre urter om du har.
  3. Server med kylling, varm eller kald.