Hel kylling med appelsin og quinoasalat med mais og blomkål

Hel kylling med appelsin og quinoasalat med mais og blomkål

Appelsinen tilfører kyllingen en frisk smak og gjør kyllingen ekstra saftig.

Supersunn

Ingredienser

Hel kylling

  • 1 Kylling, hel
  • 2 Appelsiner
  • 3 ss Olivenolje
  • 75 g Grana padano (parmesan)
  • Salt
  • Pepper
  • 6 dl Kald kokt quinoa
  • 1 boks Mais
  • 0,5 pose Ruccula salat
  • 0,5 Blomkål
  • 0,3 Purre

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Ha kylling i en ildfast form. Del appelsiner i båter og trykk dem inn i buken på kyllingen. Smør kyllingen godt med olje. Gni inn skinnet med salt og pepper og stek i ovn i 35 minutter. Ta den ut og riv parmesan over. Stek i 10 min til, eller til den har en kjernetemperatur på ca 82 grader.
  2. I mellomtiden: bland quinoa, mais og ruccola. Rårasp blomkål på rivjern og ha i salaten sammen med strimlet purre.
  3. Server nystekt kylling med quinoasalat og ev. litt matyoghurt til. -Husk å få med all smeltet parmesan og appelsinsaft fra formen når du serverer!