Helstekt Entrecôte “Provencale” med bifftomat og bacon

Helstekt Entrecôte “Provencale” med bifftomat og bacon

Ingredienser

Helstekt Entrecôte “Provencale”

  • 2 stk entrecôte 600 g
  • 1 stk sitron
  • 0,5 stk hvitløk i båter
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Grilltomat og potet

  • 4 stk store tomater
  • 1 neve timian
  • 1 pk laubærblad 8-12 blader
  • 4 skiver spekeskinke
  • 0,5 stk hvitløk
  • 800 g poteter 6-8 stk
  • olivenolje til steking
  • smør til steking

Slik gjør du

  1. Fyr opp grillen med like deler kull og briketter. Fordel glørne langs sidene på grillen. Riv sitronskall og hvitløk, bland med litt olivenolje, presset sitronsaft og pepper.
  2. Gni inn kjøttet med blandingen. Legg entrecôten midt på grillen slik at den ikke ligger direkte over glørne.
  3. Sett et steketermometer i kjøttet og grill under lokk til 58 grader kjernetemperatur.
  4. Vend kjøttet et par ganger i løpet av grilltiden. La kjøttet hvile i 10-15 minutter før servering.
  5. Sett ovnen på 175 grader eller bruk gjerne grillen om det er plass.
  6. Skjær 4 loddrette snitt i hver tomat med en skarp kniv, press inn urter og laurbær, biter av spekeskinke og skivede hvitløksbåter i snittene. Dryss over litt olivenolje og pepre. Ha tomatene i en lett smurt ildfast form.
  7. Skrell og kutt poteter i 5 millimeter tykke skiver. Skyll skivene i kaldt vann og tørk dem med kjøkkenpapir.
  8. Brun potetskivene i en panne med olje og tynne skiver hvitløk til de har fått en fin farge og er nesten gjennomstekte. (Må gjøres porsjonsvis - ikke alt på en gang).
  9. Ha potetskivene i formen sammen med tomatene og stek dem i ovnen i 15-20 minutter til tomatene er varme og myke (hvis du har en stor grill, kan du sette formen på grillristen når entrecôten snart er ferdig).