Helstekt kylling med grønnsaksris og karrisaus

Helstekt kylling med grønnsaksris og karrisaus

Bruk alt! Eventuelle rester av kyllingen passer supert i en salat. Søk etter «oppskrift på hvit saus» i søkefeltet øverst på siden.

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 stk Sitron
  • 3 fedd Hvitløk
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 4 porsjoner Fullkornsris
  • 4 stilker Stangselleri
  • 2 dl Erter
  • 4 dl Hvit sausbase
  • 0,5 terning Hønsebuljong
  • 2 ts Karri malt
  • 1 neve Persille til pynt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Ha kyllingen i en ildfast form. Del sitron og hvitløk i båter og trykk dem inn i buken på kyllingen. Smør kyllingen godt med olje. Gni inn skinnet med salt og pepper og stek i ovnen i 45 min, eller til den har en kjernetemperatur på ca. 82 grader.
  2. I mellomtiden koker du ris etter anvisning på pakken. Kutt stangselleri i biter. Ha erter og stangselleri i risen når den er ferdig. Varm opp den hvite sausen, smuldre i hønsebuljong og tilsett karri. Server kyllingen varm eller kald med grønnsaksris og karrisaus.