Jordbær med granité av cantaloupemelon
Foto: Foto: Aina C Hole Studio. Oppskrifter og matstyling: Team Sporenstrek.

Jordbær med granité av cantaloupemelon

En iskald hvilerett til varme dager

Ingredienser

Jordbær med granité av cantaloupemelon

  • 1 stk cantaloupemelon
  • 1 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stk lime (saften) + revet skall fra 1 lime
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 esker jordbær
  • kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet ut av melonen og fjern steiner. Kok opp vann og sukker. Ha i skall og saft fra lime. Kutt opp vaniljestang og legg i den kokende laken. La det avkjøles.
  2. Legg melonbiter i blender, hell over lake og bland godt sammen til most (ikke helt glatt) konsistens. Hell over i en bred form, sett i fryser i 4-5 timer til blandingen er gjennomfrossen. Legg jordbær i skåler. Ta ut formen av fryseren. Raspe granité over jordbærene med en gaffel. Lag en pyramideform med granitéen og kvern litt pepper over toppen. Server straks!