Julens mojito
Foto: Foto: Aina C. Hole/Spor en strek

Julens mojito

Med mynte, kanel og nellik.

Ingredienser

Julens mojito

  • 2 Kanelstenger, hele
  • 10 stk Nellik hel
  • 4 ss Sukker
  • 3 dl vann
  • 4 Lime
  • 1 liten potte Mynte (spar litt til servering/pynt)
  • 4 dl Farris naturell
  • Is til fire glass

Slik gjør du

  1. Ha krydder i en kjele sammen med sukker og vann. La det småkoke på lav varme i ca. 15 min.
  2. Sett til avkjøling. Krydderlaken kan forberedes i forveien.
  3. Del lime i fire deler. Ha fire limebåter i hvert glass og knus med en morter til all saften slipper fruktkjøttet. Fordel krydderlake og mynteblader i alle glassene. Bland/knus ytterligere. Hell over is og topp med Farris og en kvist mynte.