Julepizza med edamer og ribbe
Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek

Julepizza med edamer og ribbe

Grønnkål og tyttebær er kanskje heller ikke noe du har prøvd å pizza før? Vi lover at det smaker godt!

Ingredienser

Bunn

  • 8 dl Hvetemel
  • 3 dl Vann, lunkent
  • 0,5 pose Tørrgjær
  • 1 ts Salt
  • 2 ss Olivenolje

Fyll

  • 4 dl Creme Fraiche
  • 1 ss Dijonsennep
  • Sort pepper
  • 4 dl Revet edamer eller annen ost
  • 200 g Ribbe
  • 0,5 stk Rødløk
  • 2 store never Grønnkål
  • 0,5 dl Tyttebær

Slik gjør du

  1. BUNN Bland alle ingrediensene og kna deigen godt. Konsistensen skal være fast og fin. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. en halv time. Har du tid kan du prøve å kaldheve i flere timer, da blir deigen enda bedre! Lag én stor bunn eller flere små når deigen er ferdig hevet.
  2. Sett ovnen på 250 °C. Bland crème fraîche, sennep og pepper. Bre det utover pizzabunnen. Dryss over ost. Del opp ribben i tynne skiver eller strimler og legg de på pizzaen, sammen med rødløk i båter og frisk grønnkål. Stek i ca. 10 min eller til bunnen og osten fått fin farge. Ha over tyttebær før servering, det gir en frisk og syrlig smak!