Juleribbe, italiensk stil
Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek

Juleribbe, italiensk stil

Rullet som en porchetta med timian, rosmarin og hvitløk. Serveres med frisk tomatsalat.

Ingredienser

Porchetta-ribbe

  • 1 Juleribbe
  • 2 ts Salt
  • 2 ts Pepper
  • 1 kvist Frisk itmian
  • 1 kvist Frisk rosmarin
  • 0,5 potte Basilikum
  • 4 fedd Hvitløk
  • 2 meter Hyssing som tåler varme

Tomatsalat

  • 2 esker Cherrytomater
  • 1 Agurk
  • 1 Rødløk
  • 0,5 potte Basilikum
  • 1 ss Olivenolje
  • 2 ss Sitronsaft
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader. Ta frem ribben og tørk den tørr. Ta deretter en skarp kniv og skjær forsiktig av beina. Deretter skjærer du forsiktig av svoren, nesten hele veien. Spar ca. 2 cm. langs kanten så du har to lag som sitter sammen som to sider i en oppslått bok. Svoren skal ligge ned mot fjølen.
  2. Strø over godt med salt og pepper. Finhakk urter og hvitløk og klapp det godt inn. Rull ribben sammen til en rull, så tett du klarer. Svoren skal danne det siste på rullen. Dvs. du skal bare se svor rundt hele når den er rullet ferdig. Knyt ribben stramt sammen med hyssing.
  3. Legg den på rist i en langpanne og stek i ovnen i ca. 3 timer. Hver halvtime snur du rullen litt, så svoren blir sprøstekt over det hele. Kjøttet skal ha en temperatur på 70 grader når det er ferdig.
  4. Hvis svoren ikke har poppet helt på slutten, setter du på grill-funksjonen i 15 min og snur porchettaen litt etter litt. La kjøttet hvile ca. 20 min før du skjærer det opp i 1 cm tykke skiver.
  5. Del tomatene på midten. Skrell agurken, del den på langs og ta vekk kjernehuset med en skje. Skjær den så i grove biter. Skrell rødløk og skjær den i tynne båter. Bland tomat, agurk, løk og basilikum på et fat. Hell over litt olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.