Juleskinke med blåmuggostkrem
Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek

Juleskinke med blåmuggostkrem

Denne retten er super som en del av en lang julefrokost, til gløgg eller tapas med venner!

Ingredienser

  • 500 g juleskinke
  • 150 g Blåmuggost, en sterk variant
  • 2 ss Creme fraiche
  • Grovkvernet, sort pepper
  • 1 til 2 klementiner
  • 1 dl Valnøtter
  • Timian til pynt

Slik gjør du

  1. Du kan servere skinken kald eller varm. Dersom du ønsker varm skinke koker du den med laurbærblad og hel sort pepper i ca 20 min på middels varme.
  2. Skjær litt tykkere skiver av skinken og del skivene i mindre biter. Bland blåmuggost og crème fraîche med stavmikser eller en gaffel. Skrell klementin og del den i båter. Del deretter båtene i to, langs midten.
  3. Finhakk valnøtter. Tørrist de gjerne hvis du har tid. Legg ostekremen i klatter på skinkeskivene. Topp med nøtter og klementiner. Avslutt med grovkvernet, sort pepper og litt timianblader.