Julesmørbrød med juleskinke, gressløkkrem og epleskiver

Julesmørbrød med juleskinke, gressløkkrem og epleskiver

Juleskinka til middag blir lett til gode smørbrød til kvelds.

Ingredienser

Julesmørbrød

  • 1 kokt juleskinke
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 ss griljermel
  • 3 ss Sennep
  • 8 skiver Brød
  • 2 stk Epler
  • 1 potte Gressløk
  • 1 boks philadelphia
  • Salat

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Bland sammen eggeplomme, grilljermel og sennep. Sett skinken i en ildfast form eller i en langpanne. Fordel sennepsrøren på toppen av skinken.
  2. Stek i ovnen ca. 1 time så sennepen er gyllen og steken er varm. Finhakk gressløken og bland den sammen med Philadelphiaen. Den blir herlig grønn om du blander den litt med en stavmikser! Fordel kremen over 4 brødskiver. Skjær tynne epleskiver og legg på røren. Skjær skinken i tykke skiver og legg oppå. Avslutt med litt salat og en brødskive som lokk. Det blir en god del skinke til overs. Bruk den i en omelett, i pytt i panne eller på knekkebrød med litt sennep.