Kalkun med varme tomater og bacon

Kalkun med varme tomater og bacon

Middagen til førjulsfesten med venner!

Ingredienser

  • 1 hel kalkun
  • 4 fedd Hvitløk
  • 6 ss Olivenolje
  • 1 stk sitron (saft)
  • 0,5 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 1 stk sitron (i båter til fyll)
  • 1 stk Fennikel
  • 3 dl hønsebuljong

Varm tomatsalat

  • 2 bokser cherrytomater
  • 1 Kapers
  • 1 lutefiskbacon
  • 1 Rosmarin
  • 1 Olivenolje
  • 1 Valnøtter

Slik gjør du

  1. Kalkunen skal være romtemperert før steking. Sett ovnen på 180 °C. Press hvitløk med en hvitløkspresse og bland den med olje. Press over sitron og smak til med salt og pepper. Rør sammen. Plasser kalkunen på en rist i en langpanne med brystet opp. Legg sitronbåter inn i kalkunen sammen med fennikel, som du deler i grove biter. Gni inn kalkunen med hvitløksolje.
  2. Hell buljongen i bunnen av langpannen. Dekk over kalkunen med aluminiumsfolie. Øs buljong over kalkunen med en halvtimes mellomrom. Etter 1 time tar du av folien og steker kalkunen gyllen i ca. 2 timer til. Beregn 40 min pr kg kalkun. Kalkunen skal ha en kjernetemperatur ved låret på ca. 67-72 °C. Ta kalkunen ut og la den hvile i 20 minutter før servering.
  3. Mens kalkunen er i ovnen, kan du lage den varme tomatsalaten. Fordel tomater i en ildfast form og legg kapers og bacon over. Bland finhakket rosmarin og olivenolje. Hell rosmarinoljen over tomatsalaten og bland alt godt sammen. Strø tilslutt over hele valnøtter. Stek i ovnen i ca. 20 minutter på 200 °C. Serveres rykende varm til kalkunen!