Kalkunbryst med grønn Waldorfsalat

Kalkunbryst med grønn Waldorfsalat

Lett, nytt år!

Ingredienser

Kalkunbryst

  • 650 gr kalkunbryst Med stekpose, eller et utbenet bryst fra hel fugl
  • 2 stk appelsin
  • salt
  • pepper
  • smør
  • nøytral olje

Grønn Waldorf

  • 2 stk grønne epler
  • 2 dl grønne druer uten sten
  • 4 stilker stangselleri
  • 1,5 dl valnøtter Ristede
  • 0,5 saften av sitron
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Følg stekeoppskriften som anvist på kalkunbrystpakken eller gjør følgende med kalkunbrystet fra hel fugl: Gni inn fileten med salt, pepper og nypresset appelsinsaft. Brun den lett i stekepanne med smør og nøytral olje. Grovhakk appelsinskall og legg i bunnen på en ildfast form og plasser kalkunen oppå. Stikk inn steketermometer midt inni brystet.
  2. Følg med: Kjernetemperaturen skal være 70 grader når brystet er klart, hvis ikke beregner du ca. 40 minutter i ovn. La kjøttet hvile i 15 min før servering. Serveres med grønn waldorf salat. Starten på et nytt år har sjelden smakt så godt!
  3. Grønn Waldorf Skjær eplene tynt i skiver, del druene på langs. Skjær stangsellerien i lange tynne strimler. Bland alt sammen til en salat på et fat. Press over litt sitron og avslutt med ristende valnøtter og flaksalt.
  4. Tips: Godt med en kremet dressing av f.eks kremfløte, med mye sitronsaft i slik at den tykner. Ha gjerne i litt finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper !