Kalkungryte med tomat, løk, gulrøtter, hasselnøtter og quinoa
Foto: Aina C Hole/Sporenstrek

Kalkungryte med tomat, løk, gulrøtter, hasselnøtter og quinoa

Lag en smakfull gryte av kalkunrestene.

Ingredienser

  • 4 dl ferdigkokt quinoa
  • 1 stk Gul løk
  • 3 fedd Hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk Gulrøtter
  • 2 ss Frisk ingefær
  • 2 pakker hakkede tomater
  • 400 g Kalkunrester i strimler
  • 2 ss Smør
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 stk Appelsin
  • 2 dl Ristede, hakkede hasselnøtter
  • 1,5 dl Seterrømme
  • 1 potte Frisk bladpersille
  • 1 stk Lime

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en stor gryte. Grovhakk løk og hvitløk og ha det i gryten. Finhakk chili og ha i. Skjær gulrøtter i tynne staver eller runde skiver. Legg de i gryten og la alt surre på lav varme i ca. 5 min. Ha i frisk ingefær, tomater på boks og kalkunkjøtt. La alt småkoke i ca. 10 min. Kok samtidig quinoa etter anvisning på pakken. Det skal bli ca. 4 dl ferdigkokt quinoa. Ha det i kalkungryten. Press over saften fra én appelsin. Rør godt. Server med ristede hasselnøtter, rømme masse hakket persille og limebåter.