Karbonadespidd med koriander og sitron- og fennikelyoghurt

Karbonadespidd med koriander og sitron- og fennikelyoghurt

Lam på sitt beste med spennende tilbehør!

Ingredienser

Lammespidd

  • 400 g Karbonadedeig 5%
  • 0,5 stk gul løk
  • 4 ss persille
  • 2 ss koriander
  • 1 ts salt
  • 14 stk trespidd bløtlagte
  • nykvernet sort pepper

Fennikelyoghurt med ingefær

  • 1 liter gresk yoghurt
  • 1 stk stor fennikel
  • 1 stk sitron revet skall og saft
  • 1,5 ss revet ingefær
  • olivenolje
  • 1,5 ts knuste sorte pepperkorn
  • 1,5 ts havsalt

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeigen med salt, revet løk, hakket persille og koriander. Form kjøttdeigen til små, avlange boller rundt spiddene. Stek spiddene i et par minutter på hver side, på middels varme. Vend spiddene innimellom under stekingen.
  2. Øs yoghurten opp på et fat. Rens fennikelen og grovriv den på rivjern. Legg fennikelen over yoghurten, drypp over sitronsaft og strø over revet sitronskall. Strø til slutt på ingefæren, drypp over olivenolje og dryss over sort pepper og havsalt.
  3. Server karbonadespiddene med fennikel- og ingefærdippen. Du kan også koke litt ris til, eller eventuelt servere retten med et godt surdeigsbrød.