Klassisk julesild

Klassisk julesild

Klassisk og deilig julesild

Ingredienser

Klassisk julesild

  • 6 stk spekesild
  • 1 dl eddik 7%
  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 2 ts hel sort pepper
  • 15 stk nellikspiker
  • 2 rødløk mellomstore, tynne skiver

Slik gjør du

  1. La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1/2 - 1 time, eller til silden er passe salt. Hell av vannet og tørk filetene med kjøkkenpapir. Skjær filetene i ønskelig store biter.
  2. Bland eddik, sukker og vann i en kjele og kok opp. Avkjøl laken. Legg sild, løk, pepper og nellikspiker lagvis i en krukke eller på et glass. Hell laken over og sett på lokk.
  3. Oppbevar silden kaldt og la den trekke i laken et døgn før servering. Holdbar i ca. 1 uke i kjøleskapet. Klassik og deilig julesild til det tradi- sjonelle julebordet – eller bare til deg selv, helt bakerst i kjøleskapet.