Klassisk skinkestek med varm rosenkålsalat

Klassisk skinkestek med varm rosenkålsalat

..

Ingredienser

Du trenger

  • 2 kg Skinkestek
  • 4 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 5 dl vann
  • 4 stk gulrot

Rosenkålsalat

  • 3 epler
  • 1 pk svisker
  • 2 pk rosenkål
  • 1 dl mandler
  • timian

Saus:

  • 2 dl kjøttkraft
  • 3 dl fløte
  • 1 Kanelstang
  • 0,5 saft av appelsin
  • 1 ss honning
  • 1 løk
  • pepper
  • salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125 °C. Del gulrøtter og løk i grove biter og legg det i en ildfast form. Gni skinke- steken inn med salt og pepper og legg denne pent oppå grønnsakene. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell 5 dl kokende vann i formen og sett den inn i ovnen. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76 °C, dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse.
  2. Sprø svor -hva kan du gjøre: Ta av strømpen og bruk grillfunksjonen i ovnen for å få en sprø svor.
  3. La steken hvile i ca. 10 minutter før du skjærer i den. Saus lager du av kraften fra skinkesteken, eller kjøttbuljong. Hell kraften i en kjele sammen med en kanelstang og spe på med fløte, saft av appelsin og honning. Salt og pepre etter smak. Kok opp og la småkoke i 5 minutter. Hold varm.
  4. Forvell rosenkålen noen minutter i kokende vann. Grovhakk mandler og rist disse i tørr panne. Sett til side. Ha smør i stekepannen, tilsett eplebåter og svisker og stek det lunt. Bland alt sammen og strø over ristede mandler. Litt frisk timian på toppen gjør seg.