Klementin-granité i mørkt selskap

Klementin-granité i mørkt selskap

Friskt og sødmefylt på én gang!

Ingredienser

Klementin-Granité

  • 2 kg klementiner
  • 4 ts maldonsalt
  • 2 ts pepper
  • 200 gr mørk sjokolade
  • 3 ss smør
  • 2 ss espresso
  • 1 dl melis
  • 3 ss fløte
  • 200 gr sjokolade til topping
  • kakao til topping

Slik gjør du

  1. Smelt 200g sjokolade sammen med smøret på lav varme. Rør ned espresso, fløte og melis. Sett i kjøleskap til massen blir fast. Bruk en skje og skrap ut massen og form små boller. Legg dem på bakepapir og stikk en tannpirker i hver trøffel. Sett til kjøling i 2 timer.
  2. Klem ut saften av alle klementinene og ha i salt og pepper. Hell saften over i en lav, men stor form og sett i fryseren. Følg med - grani- teen er ferdig når den akkurat har fryst inn.
  3. Smelt resten av sjokoladen og dypp trøflene i denne. Strø over kakao ved hjelp av en liten tesil.
  4. Skrap garanté-massen med gaffel og anrett i små skåler. Ta ut tannpirkerne av trøflene og server dem sammen med klementin-graniteen. Friskt og sødmefylt på én gang!