Klippfisk med reker

Ingredienser

Dette trenger du

  • 400 g utvannet klippfisk uten skinn og ben
  • 120 g rensede reker
  • 4 ss usaltet smør
  • 1 potte grovhakket dill
  • kvernet pepper etter smak
  • 1 stk skall av sitron
  • 1 bunt asparges
  • 4 pers tagliatelle
  • 8 ss revet parmesan
  • 1 ss usaltet smør

Slik gjør du

  1. Trekk klippfisk i rikelig med kokende vann i ca. 10-12 min.
  2. Samtidig som fisken trekker, koker du aspargesen fingermyk. Dette tar ca. 2 min. Bruk rikelig med vann tilsatt ca. 1 ts salt og en knivsodd sukker. NB! Husk å skjære av den nederste delen av aspargesen, ca. 2 cm.
  3. Smelt smør og bland inn dill, revet sitronskall og smak til med kvernet pepper. La vannet renne godt av fisken og anrett den på tallerken over aspargesen. Topp med reker og dillsmør. Serveres med tagliatelle, litt smør og parmesan.