Kokosmarengskake med myntekrem, jordbær og nektariner
Foto: Foto: Aina C Hole Studio. Oppskrifter og matstyling: Team Sporenstrek.

Kokosmarengskake med myntekrem, jordbær og nektariner

Kaken du blir forelsket i!

Ingredienser

Kokosmarengskake med myntekrem, jordbær og nektariner

  • 6 stk eggehviter
  • 3 dl sukker
  • 2 dl revet kokos
  • 1 ss smeltet smør til pensling

Myntekrem

  • 10 stk eggeplommer
  • 5 ss maizenamel
  • 5 dl melk
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 3 kvister fersk mynte
  • 3 esker jordbær
  • 3 stk nektariner

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 130 grader. Visp eggehviter og sukker til en luftig marengs. Legg bakepapir på en stekeplate og pensle med smør. Smør marengs i et tykt lag. Strø over revet kokos. La det bake i ovnen i ca 45-50 minutter. Ta ut kaken og vend den opp-ned på et nytt bakepapir og avkjøl.
  2. Rør sammen eggeplommer, maizenamel og 1 dl melk i en bolle. Kok opp resten av melken med 5 dl kremføle, sukker og mynte. Hell den varme myntemelken over eggeblandingen og rør sammen. Kok forsiktig opp i en kasserolle under omrøring til en tykk og jevn krem. Hell over i skål og kjøl ned i kjøleskap eller isvannbad.
  3. Når kremen er avkjølt, smør et tykt lag utover den myke marengsbunnen. Legg på jordbær i skiver og nektarinbåter på toppen av kremen. Rull marengsbunnen forsiktig til en rull. Pynt med flere jordbær og fersk mynte på toppen.