Kokt blomkål med béchamelsaus, egg og gressløk

Kokt blomkål med béchamelsaus, egg og gressløk

La retten få være for seg selv, så ingenting kan ta oppmerksomheten fra den.

Ingredienser

Blomkål

  • 1 stk Blomkål
  • 3 stk Hardkokte egg
  • 1 bunt Gressløk, finhakket

Bechamelsaus

  • 0,5 stk Sjalottløk, finhakket
  • Smør til steking
  • 2 ss Hvetemel
  • 1 dl Kremfløte
  • 5 dl Melk
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Ta bort blomkålblad og skjær bort en del av roten. Kok blomkål i lettsaltet vann til den er myk, sjekk med en gaffel med jevne mellomrom. Det skal gå an å stikke inn gaffelspissene med litt trykk. Fres løk til béchamelsausen i en kasserolle, strø over melet. Spe med melk og litt fløte, la sausen koke under omrøring i 10 minutter. Salt og pepre. Legg blomkål på et fat og tøm over sausen. Garner med de hakkede eggene og finhakket gressløk. Server blomkålen som en egen grønn rett.