Kransekake
Foto: Aina C Hole/Sporenstrek

Kransekake

Julegavetips: Spiselig julepynt i eske.

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 4 stk eggehvite
  • 500 g Melis

Slik gjør du

  1. Skold mandler ved å legge de i kokende vann i 30 sek. Du kan også bruke mandler med skall som faktisk gir bedre smak, men også mørkere farge. Mal mandler til mel i en kvern eller kjøkkenmaskin/ foodprocessor.
  2. Pisk eggehvite litt stiv. Ha melis i mandelmelet og bland sammen. Tilsett eggehvite under omrøring og elt deigen så den blir seig og smidig.
  3. Kjevle ut en tynn bunn, det er best å gjøre det i omganger. Bruk pepperkakeformer som snømenn, hjerter og stjerner til å stanse ut pyntefigurer. Du kan selvfølgelig også skjære ut figurer med en tynn kniv rundt egne maler i papir eller på frihånd. papir eller på frihånd.
  4. Legg bakepapir på en stekeplate. Stek kakene i midten av ovnen i ca. 10 min. Lag små hull i toppen av kaken med et sugerør, da får snøret god plass. Dette må gjøres når kaken fortsatt er varm.
  5. Avkjøl deretter kakene på rist. Pynt gjerne med melis.