Krydderbiff med kapers og karamellisert rødløk

Krydderbiff med kapers og karamellisert rødløk

Skjem bort deg selv og andre med denne deilige retten!

Ingredienser

Du trenger

  • 4 stk Krydderbiff storfe
  • 1 stk brokkoli delt i buketter
  • 1 boks cherrytomater
  • 1 ss olivenolje
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 2 stk rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 klype sukker
  • 1 stk blomkål delt i buketter
  • nøytral olje til steking
  • 2 ss vann
  • 2 ts sennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss kapers
  • 2 ss persille

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Ta ut kjøttet av kjøleskapet en halv time før du skal steke det.
  2. Ha tomatene i en ildfast form. Drypp over olivenolje og strø over salt. Bak i ovnen til tomatene begynner å kollapse, omtrent 10-12 minutter.
  3. Stek rødløken i smør i en stekepanne over middels varme. Strø over salt og sukker. Stek til løken er myk og sukkeret har karamellisert seg, omtrent 10-12 minutter.
  4. Kok blomkål og brokkoli i lettsaltet vann til grønnsakene er møre.
  5. Stek kjøttet i nøytral olje i en stekepanne over middels høy varme til det er fint brunet på begge sider. Trekk pannen til side, sett ned varmen, og stek videre i 2-3 minutter til biffene er medium stekt. Legg over på en tallerken og la hvile noen minutter før servering.
  6. Ha litt vann i pannen og kok inn til mesteparten av væsken er fordampet. Skrap løs det som har festet seg til bunnen av pannen med en stekespade. Tilsett smør, sennep, sitronsaft, kapers og persille. Rør til alt er blandet og du har en passe tjukk saus. Smak til med salt og pepper.
  7. Dander kjøtt og grønnsaker på tallerkenen, og drypp sausen rundt.