Krydret couscous med revet blomkål
Foto: Foto: Aina C Hole Studio. Oppskrifter og matstyling: Team Sporenstrek.

Krydret couscous med revet blomkål

Server denne friske sommersalaten med krydret couscous, revet blomkål, druer, rips og blåmuggost som en egen rett, eller som tilbehør til grillmat.

Ingredienser

Krydret couscous med revet blomkål, druer, rips og blåmuggost

  • 2 dl couscous
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,3 ts cayennepepper
  • 3 dl kokende vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts fersk timian

Garnityr

  • 1 blomkål
  • 250 g grønne druer
  • 250 g blåmuggost
  • 1 potte bladpersille
  • 1 pakke rips

Vinaigrette

  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 hvitvinseddik

Slik gjør du

  1. Ha couscous i en skål sammen med det tørre krydderet. Kok opp vann og 1/2 dl olivenolje. Hell det kokende vannet over couscousen, rør om og legg en tallerken over kjelen. La stå i 10 minutter. Legg opp couscousen på et stort fat. Bruk hendene og gjør den luftig når den har kjølnet nok. Dryss over timian.
  2. Riv blomkål med rivjern eller kjør den raskt i blender til den er smuldrete. Del druer i to. Legg blomkål på fatet med couscous. Smuldre over blåmuggost, legg på druer og dryss over hakket persille.
  3. Bland vinaigrett og hell over. Pynt med rips og spis!