Krydret gulasjsuppe med linser og kjøttdeig av storfe

Krydret gulasjsuppe med linser og kjøttdeig av storfe

I supper kan du nesten putte alt. Noen har til og med forsøkt å koke suppe på en spiker! For det er det med supper. Du kan lage verdens billigste og velsmakende budsjettsuppe, restesuppe og vegtarsuppe. Du kan lage den fort - eller veldig langsomt.

Ingredienser

  • 400 g Kjøttdeig
  • 1 Gulrot bunt
  • 1 Paprika
  • 4 fedd Hvitløk
  • 3 dl Linser røde
  • 2 ss Tomatpure
  • 3 ts Cumin malt
  • 3 ts Paprikapulver
  • 1 klype Cayennepepper malt
  • 2 ss Olivenolje
  • 7,5 dl Vann
  • 5 dl Tomatjuice
  • 0,5 Sitron
  • 1 bunt Bladpersille
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skrell gulrot, skjær paprika og gulrot i terninger. Skrell og skjær hvitløk i tynne skiver. Legg gulrot, paprika, hvitløk, linser, tomatpuré og tørre krydder i en kasserolle, la det frese med litt olivenolje i et par minutter. Tilsett kjøttdeig og fres et par minutter til. Tilsett nå vann og tomatjuice og la det koke opp under lokk. Ta av lokket og la suppen få putre forsiktig i ca. 20-25 minutter - hvor lang tid det tar er avhengig av hvilke linser du har valgt. Smaksett gjerne suppen med presset sitron og strø over hakket bladpersille.