Krydret storfegryte med kikerter, chili og spisskummenyoghurt

Krydret storfegryte med kikerter, chili og spisskummenyoghurt

Høstens beste gryte med masse deilig tilbehør

Ingredienser

Storfegryte

  • 700 gr strimlet storfekjøtt
  • 150 gr bacon
  • 2 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk rød karripasta
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks kikerter
  • 3 ss vann
  • olivenolje
  • ev. maisenmel
  • salt
  • sort pepper

Yoghurt

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts honning
  • Salt

Slik gjør du

  1. Skjær opp løk og hvitløk i grove båter, og baconet i grove strimler. Fjern frøene fra chilipepperen og hakk den opp. Bland kjøttet med karripasta, paprikapulver og litt salt. Brun kjøtt, bacon og løk i en stor kasserolle med olivenolje. Tilsett hakkede tomater, chili, vann og kikerter.
  2. La det småkoke under lokk på svak varme i ca. 15 minutter. Spe eventuelt med litt maisennamel om du vil ha sausen litt tykkere. Smak til med salt og sort pepper.