Laksegrateng med dill, poteter og kaviarfløte

Laksegrateng med dill, poteter og kaviarfløte

Rask og god hverdagsmat hvor poteter fra gårsdagens middag kan brukes!

Ingredienser

  • 400 g kokte poteter gjerne potetrester fra gårsdagens middag
  • 600 g fersk eller røkt laks
  • 1 stk liten rødløk
  • 2 dl fløte
  • 0,5 tube kaviar
  • dill
  • sitron
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader. Legg de kokte potetene i en ovnsfast form, og trykk dem litt i stykker med en gaffel. Skjær laksen i tykke skiver på ca. 2 cm. Legg alt i formen. Skjær løken i båter og fordel den over laksen.
    Sett ovnen på 225 grader. Legg de kokte potetene i en ovnsfast form, og trykk dem litt i stykker med en gaffel. Skjær laksen i tykke skiver på ca. 2 cm. Legg alt i formen. Skjær løken i båter og fordel den over laksen.
  2. Visp fløten lett til myke topper (må ikke stivpiskes) og tilsett kaviar. Smak til med salt og hvit pepper. Legg kremen i klatter over laksen og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter.
    Visp fløten lett til myke topper (må ikke stivpiskes) og tilsett kaviar. Smak til med salt og hvit pepper. Legg kremen i klatter over laksen og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter.
  3. Klipp dillen over gratengen, og server med litt sitron ved siden av.
    Klipp dillen over gratengen, og server med litt sitron ved siden av.