Lutefisk med sitronbakte poteter, baconkrem og sukkererter

Lutefisk med sitronbakte poteter, baconkrem og sukkererter

Lutefisk er en tradisjonsrik rett på julebordet, her i en litt syrlig vri.

Ingredienser

  • 2,5 kg Lutefisk
  • 2,5 ss Salt

Sitronpoteter

  • 700 g Poteter, små
  • 2 Sitroner
  • 4 Hvitløksfedd
  • 2 ss Olivenolje

Baconkrem

  • 100 gr Lutefiskbacon
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 dl Grana padano -ost, revet
  • 1 neve Persille, finhakket
  • Sort pepper
  • 1 pose Sukkererter

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 200 °C. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Dryss på salt, 1 ss pr. kg fisk, og la fisken ligge i saltet i 30–40 min. før langpannen dekkes med aluminiumsfolie og settes i stekeovnen (saltet skal ikke skylles av). Bakes/stekes på nederste rille i 30–40 min. Lutefisk avgir så mye væske under stekingen at det ikke er nødvendig å helle på vann
  2. Behold skallet på potetene. Fordel dem i en ildfast form. Del sitronene på midten og press saften over potetene. Legg sitronene i formen. Skjær hvitløk i tynne skiver og legg dem over potetene og sitronene. Dryss over olje og stek i ovnen over lutefisken de siste 30 minuttene.
  3. Stek bacon sprøtt og hell av fettet. La det avkjøles og bland i en bolle med crème fraîche og revet ost. Finhakk persille og tilsett. Smak til med sort pepper.
  4. Server lutefisken med syrlige sitronpoteter, sukkererter og salt fyldig baconkrem.