Medisterkaker med kårotstappe og kremet løk.

Medisterkaker med kårotstappe og kremet løk.

Medisterkaker med godt tilbehør en en klassiker i julen.

Ingredienser

Medisterkaker

  • 8 Medisterkaker
  • 3 ss Smør til steking
  • 1 liten Gul løk
  • 1 dl Fløte

Kålrotstappe

  • 1 kg Kålrot
  • 3 Gulrøtter
  • 3 Poteter
  • 1 dl Fløte
  • 4 ss Smør
  • Salt
  • Pepper

Tilbehør

  • 1 dl Tyttebærsyltetøy
  • Rosmarin til servering

Slik gjør du

  1. Lag kålrotstappe ved å koke store biter kålrot, gulrot og potet møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos grønnsakene. Tilsett fløte og smør og smak til med salt og sort pepper.
  2. Varm smør i en panne. Skjær løk i tynne båter og surr den gyllen sammen med medisterkakene i flere omganger. Ta ut medisterkakene og hell fløte over løken. Hvis du vil ha en tynnere løkblanding, kan du spe med litt melk.