Medisterpølse med jule-coleslaw og potetmos

Medisterpølse med jule-coleslaw og potetmos

Som du liker den!

Ingredienser

Du trenger:

  • 1 medisterpølse
  • 0,5 kålhode
  • 3 ss tyttebær
  • 0,5 beger creme fraiche
  • 0,5 saft av klementin
  • 1 Kkementin i biter
  • 1 ts sukker
  • salt
  • pepper

Potetmos

  • 800 gr mandelpoteter
  • 3 ss smør
  • matfløte Litt
  • 2 ss sennep
  • kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og kok poteter. Mos dem sammen med smør og fløte, og vend inn sennep til slutt. Ha over godt med kvernet pepper.
  2. Skjær kål i tynne strimler, klementin i biter og ha i en bolle. Vend inn creme fraiche og smak til med klementinsaft, sukker, salt og pepper. Strø tyttebær over og sett i kjøleskapet.
  3. Stek medisterpølsen gylden og server med jule-coleslaw og potetmos.
  4. Ønsker du en friskere variant av coleslaw så dropper du creme fraiche og serverer den som en salat – lett og fint til middag i adventstiden!