Mørbrad av storfe på spidd med hummus og persillesalat

Mørbrad av storfe på spidd med hummus og persillesalat

Spennende sommerrett med friske smaker

Ingredienser

Mørbrad

  • 4 biffer Tinas Mørbrad av storfe
  • 1 salathode
  • 1 neve kruspersille
  • 1 pk ruccula
  • 2 stk røde chili
  • 1 ss honning
  • 1 stk sitron, saft av
  • 8 grillpinner legg disse i vann 20 minutter før grilling
  • kvernet sort pepper
  • kvernet salt
  • olivenolje

Hummus

  • 1 boks kokte kikerter, uten vann
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron, saft av
  • 5 ss olivenolje
  • 3,5 ss sesamfrø rist dem gjerne i en stekepanne for en mildere smak
  • 1,5 ss cumin
  • 0,8 ts salt
  • 1 neve frisk koriander eller mynte

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i grove terninger og tre dem på grillspyd, gni dem med litt olivenolje, salt og pepper. Stek noen minutter på hver side.
  2. Skrap kjernene ut av de to røde chiliene og hakk dem i fine terninger, bland med sitronsaft og honning. Gjør i stand en salat med ruccola, blader av kruspersille og grønn salat. Sprinkle dressingen over salaten og server grillspydene med en raus dash hummus og godt brød.
  3. Hummus Sil av kraften fra kikertene. Bland alt sammen til en tykk saus med en stavmikser smaksett sausen med krydder, hakkede urter og salt .