Mørbrad med helgrillet aubergine
Foto: Foto: Aina C Hole Studio. Oppskrifter og matstyling: Team Sporenstrek.

Mørbrad med helgrillet aubergine

Enklere grillmat finner du ikke!

Ingredienser

Mørbrad med helgrillet aubergine

  • 4 stk mørbradbiff (ca 600 g)
  • salt
  • pepper
  • Dijonsennep

Sesamdressing

  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 stk rødløk
  • 0,8 dl olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss flytende honning
  • salt
  • pepper
  • 3 hele aubergine

Slik gjør du

  1. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne til de er gyllenbrune. Miks sesamfrø med en blender eller stavmikser til de er finhakket. Ha i parmesan, rødløk, olivenolje, rødvinseddik og honning. Miks alt sammen til en tett og tykk dressing. Smak til med salt og pepper.
  2. Varm opp grillen. Legg hele auberginer på siden av grillen så du unngår den sterkeste varmen. Grill auberginer i ca 10-15 minutter til de krymper og blir myke, uten å bli brent. Ta de av grillen og del i to med et snitt i midten. Hell over sesamdressing så den renner ned i snittene.
  3. Salte og pepre kjøttet. La det gjerne hvile i 10 minutter før du legger det på grillen. Ha litt olivenolje over og grill kjøttet i 4-6 minutter på hver side. Ta kjøttet av grillen og smør på dijonsennep etter smak.
  4. Server kjøttet sammen med grillet aubergine.