Nakkekoteletter med chimmichurri og ovnsbakt søtpotet

Nakkekoteletter med chimmichurri og ovnsbakt søtpotet

Chimichurri tilfører god friskhet og styrke, mens den fine sødmen fra søtpoteten gir denne retten en annerledes karakter.

Ingredienser

Nakkekoteletter

  • 4 Nakkekoteletter
  • 3 Søtpoteter
  • 2 ss Nøytral olje
  • 1 potte Persille
  • 3 Sjalottløk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 ts Chili finhakket eller et knivsodd cayennepepper
  • 1 dl Olivenolje
  • 1 Sitron saft og skall
  • Salt
  • Pepper
  • 10 g Smør

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 grader. Skrell søtpoteter og del i tykke skiver. Ha i en ildfast form og drypp over litt olje. Stek i ovn i ca 25 min.
  2. I mellomtiden lager du chimmichurri: Finhakk persille, sjalottløk og hvitløk. Bland i chili eller cayennepepper. Tilsett olivenolje, skall og saft fra 1 sitron. Smak til med salt og pepper.
  3. Varm en panne med litt olje og stek nakkekoteletter på høy varme, ca 5 min på hver side. La kjøttet hvile i pannen etter at den er trukket av platen. Server kjøttet med ovnsbakte søtpotetskiver, frisk og syrlig chimmichurri og ev. litt salat.