Nakkekoteletter med estragon- og appelsinsaus

Nakkekoteletter med estragon- og appelsinsaus

Du kan også bruke svinekoteletter dersom du ønsker en magrere variant. Denne retten smaker kjempegodt med bakt sellerirot og purre som tilbehør. For hvit saus, søk etter «oppskrift på hvit saus» i søkefeltet øverst på siden.

Ingredienser

  • 4 stk nakkekoteletter
  • 2 stk Sellerirot store
  • 1 stk Purre
  • 2 fedd Hvitløk
  • 3 ss Olivenolje
  • Sort pepper fra kvern
  • 3 dl Hvit sausbase se egen oppskrift på KIWI.no
  • 1 ss Tørket estragon
  • 1 stk Appelsin saften
  • 1 ss Dijonsennep
  • 0,5 potte Persille

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 grader. Skrell sellerirot og skjær i 1/2 cm tykke skiver. Vask purre og kutt den i ca. 10 cm store biter. Finhakk hvitløk. Ha alle grønnsakene i en ildfast form og hell over litt olje. Bak i ovnen i ca. 25-30 min.
  2. I mellomtiden lager du kjøtt og saus. Stek kotelettene på middels varme, i ca. 6 min på hver side. Kvern over litt pepper. Varm opp den hvite sausen og ha i estragon, appelsinsaft, sennep og finhakket kruspersille. Server nystekte nakkekoteletter med bakte grønnsaker og deilig estragon- og appelsinsaus.