Oksegryte med parmesanmos

Oksegryte med parmesanmos

Sammen med sjampinjong og rosmarin kan dette bli en skikkelig høst-klassiker.

Ingredienser

Gryte

  • Strimlet kjøtt av storfe, 600-800 g
  • 1 Gul løk
  • 250 g Frisk sjampinjong
  • 1 ss Tomatpure
  • 1 boks Tomater, hakkede
  • 2 ss Frisk hakket rosmarin (eller 2 ts tørket rosmarin)
  • Kvernet salt og svart pepper
  • Kapers, 2-3 ss
  • 4 dl Vann
  • Olivenolje

Potetmos

  • 800 g poteter
  • 2 dl Melk
  • 25 g Smør
  • 0,5 stk Sitron
  • 120 g Revet parmesan/Grana Padano
  • Salt og svart pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og kok potetene.
  2. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Rengjør sjampinjongen. Brun løk, sjampinjong og kjøtt godt i en gryte i to omganger.
  3. Tilsett tomatpuré, kraft, hakkede tomater og rosmarin. La det småkoke under lokk på svak varme i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Pynt med kapers og eventuelt litt hakket, frisk rosmarin.
  4. Hell vannet av potetene og knus dem i kjelen, tilsett melk og smør. Visp til du har en glatt og luftig potetmos og tilsett sitronsaft og revet parmesan etter smak. Kvern rikelig med sort pepper over mosen og tilsett litt salt.