Oppskrift på brun saus
Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek

Oppskrift på brun saus

Denne sausen er skreddersydd til ribbemiddagen.

Ingredienser

  • 70 g hvetemel
  • 70 g Smør, usaltet
  • 3 dl Ribbekraft
  • 5 dl Vann
  • 2 dl Fløte
  • 3 skiver Brunost
  • 1 ss Sennep
  • 2 ss Tyttebærsyltetøy
  • Smak til med salt og pepper

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og tilsett mel, la dette brune på svak varme i ca 3 timer. Rør jevningen med jevne mellomrom slik at den ikke svir seg.
  2. Spe med ribbekraft og vann, litt om gangen og kok opp. Tilsett så fløten og pisk inn brunost, sennep og tyttebærsyltetøy. Smak til med salt og pepper. Ønsker du tynnere saus kan du tilsette mer væske.