Ørretkrem på grovt brød med dill, revet squash og gulrot

Ørretkrem på grovt brød med dill, revet squash og gulrot

Ingredienser

Dette trenger du

  • 3 stk ørretfileter à 140 g
  • 0,5 stk squash
  • 2 stk gulrøtter
  • 0,3 stk purre
  • 0,5 stk saften fra sitron
  • 2 dl ekstra lettrømme
  • 3 ss majones
  • salt etter smak
  • pepper etter smak
  • 0,5 potte dill
  • grovt brød

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Legg et bakepapir på en stekeplate og fordel ørreten utover. Bak fisken i ovnen i ca. 15 min.
  3. Grovrasp squash og gulrøtter. Finhakk purre og legg alle grønnsakene i en bolle. Press over saften fra ½ sitron og tilsett lettrømme og majones. Bland godt sammen.
  4. Legg brødet inn i ovnen de siste 5 minuttene av fiskens steketid slik at det blir varmt og gyllent. Legg den ferdige fisken på en tallerken, del den i små biter med en gaffel og la den kjølne.
  5. Ha fisken i røren og bland forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper og ha over hakket dill. Fordel røren på varme brødskiver og server med en ekstra sitronbåt og litt dill som pynt.