Ovnsbakt aubergine og søtetpotet

Ovnsbakt aubergine og søtetpotet

med tomater og fetaost. Visste du at søtpoteter er stappfulle av beta-karoten som både er en antioksidant som beskytter cellene våre mot skader og som kan omdannes til a vitamin.

Ingredienser

  • 2 Auberginer
  • 2 Søtpotet
  • 2 ss Olivenolje
  • 4 Tomater, store
  • 2 Sjalottløk
  • 1 blokk Fetaost
  • 1 neve Timian
  • 1 Pepper sort

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 grader. Skjær aubergine i tykke skiver. Skrell søtpotet og skjær i tynne skiver. Ha grønnsakene i en ildfast form eller stekepanne som tåler ovn og drypp over olivenolje. Snu på grønnsakene slik at de dekkes av olje. Finhakk tomater. Ha dem i en sil og la dem renne av.
  2. I mellomtiden: Finhakk sjalottløk, ha i en bolle med fetaost og timianblader. Mos med en gaffel, smak til med pepper. Ha tomatene over aubergine og søtpotet. Bre fetaost-blandingen på toppen. Stek alt i ovnen i ca 15 min.