Ovnsbakte poteter med spekeskinke og fennikelremulade

Ovnsbakte poteter med spekeskinke og fennikelremulade

En sikker favoritt!

Ingredienser

Poteter

  • 4 bakepoteter
  • 2 pakker spekeskinke eller roastbeef
  • 4 ss sprøstekt løk til garnityr

Remuladesaus

  • 0,5 fennikel
  • 0,5 sellerirot
  • 1 dl syltet agurk
  • 0,8 purreløk finskåren
  • 2 ss dijonsennep
  • 1,5 dl lett majones
  • 1 dl ekstra lettrømme
  • 1,5 ss karri
  • salt
  • sort pepper
  • 0,5 sitron saft og revet skall

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200°. Skyll eller børst av potetene. Tørk med papir og skjær et kryss i toppen eller stikk flere hull i potetene med en gaffel. Bak potetene på full effekt i mikroen i ca. 10-12 minutter og bak de ferdige i ovnen i 20 minutter til de er møre. (Hvis du bruker bare ovn, blir steketiden ca.
55-60 minutter.)
    Sett ovnen på 200°. Skyll eller børst av potetene. Tørk med papir og skjær et kryss i toppen eller stikk flere hull i potetene med en gaffel. Bak potetene på full effekt i mikroen i ca. 10-12 minutter og bak de ferdige i ovnen i 20 minutter til de er møre. (Hvis du bruker bare ovn, blir steketiden ca. 55-60 minutter.)
  2. Hakk sylteagurker, riv fennikel og sellerirot grovt på et rivjern.  Bland resten av ingrediensene med grønnsakene i en skål og smak til remuladen med sitron, salt og sort pepper.
    Hakk sylteagurker, riv fennikel og sellerirot grovt på et rivjern. Bland resten av ingrediensene med grønnsakene i en skål og smak til remuladen med sitron, salt og sort pepper.
  3. Server de bakte potetene med fennikelremulade, skiver av spekeskinke/ roastbeef.