Ovnsstekt blomkål med hakket egg, gressløk og brunet smør

Ovnsstekt blomkål med hakket egg, gressløk og brunet smør

En rett du vil elske!

Ingredienser

Ovnsstekt blomkål med hakket egg, gressløk og brunet smør

  • 1 stk blomkål
  • 1,5 ss smør
  • 1 stk sitron, saften
  • 0,5 ts salt
  • kvernet pepper
  • 4 stk egg
  • 1 potte gressløk
  • 1 potte dill
  • 100 g smør

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Skjær blomkål i tykke skiver. Legg blomkålskivene i en ildfast form. Legg på noen klatter smør og press over sitron. Strø over salt og litt kvernet pepper. La retten bake i ovnen i ca 25-30 minutter.
  3. Kok 4 egg til de er hardkokte og hakk i grove biter. Finhakk gressløk og plukk av noen fine dusker dill. Brun 100 g smør i en stekepanne.
  4. Ta formen ut av ovnen når blomkålen er myk (Tiden kan variere noe - kjenn etter med en kniv eller gaffel). Strø hakket egg og gressløk i to rader over blomkålen og hell over brunet smør. Dryss over dill og server.