Panert og fritert lutefisk
Foto: Aina C Hole/Sporenstrek

Panert og fritert lutefisk

En litt annen vri på den tradisjonelle lutefisken.

Ingredienser

  • 4 stk serveringsstykker lutefisk
  • 100 g Lutefiskbacon
  • 2 ss Salt
  • 1 dl Hvetemel
  • 2 stk Egg
  • 1 dl Griljermel
  • 1 dl revet kokos
  • 1,5 dl Raps eller solsikkeolje
  • Timian
  • 1 stk Sitron til servering

Rødbetkrem

  • 1 glass rødbeter
  • 1 dl Seterrømme
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sprøstek lutefiskbacon i en tørr panne og hold det varmt. Del opp hvert stykke av lutefisken i fire biter. Dryss over salt. Sett frem tre boller. Ha mel i den ene, pisk egg i den andre og bland griljermel og kokos i den tredje. Vend fisken i mel, deretter i egg og tilslutt i griljermel- og kokosblandingen. Pass på at alle sider er dekket. Varm olje i en panne og stek fisken sprø og gyllen på alle sider. Du kan også fritere bitene. Bruk da mer olje. Server de nystekte lutefiskbitene med rødbetkrem, toppet med bacon og frisk timian. Press over litt sitron ved servering.
  2. Start med rødbetkremen. Kjør grovhakkede rødbeter og rømme glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.