Pannestekt entrecôte med avokadosalat og syltet rødløk

Pannestekt entrecôte med avokadosalat og syltet rødløk

Biff med løk var veldig populært på 70- og 80-tallet. Her er en smakfull variasjon med syltet rødløk

Ingredienser

  • 4 Entrecote
  • Pepper
  • Olivenolje

Syltet rødløk

  • 2 Rødløk
  • 1 dl Vann
  • 0,8 dl Hvitvinseddik
  • 0,8 dl Sukker
  • 1 Sitron, saften
  • Salt

Avocadosalat

  • 3 Avocado
  • 1 knippe Kruspersille
  • 0,8 dl Tomatjuice
  • 1 ts Hvitvinseddik
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 ts Worchestershire sauce
  • 3 dråper Tabasco sauce
  • 1 klype Havsalt

Slik gjør du

  1. Pannestekt entrecôte La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 min før steking for å få det beste resultatet. Salt og pepre kjøttet, pensle med olivenolje og stek det i ca. 3-4 minutter på hver side. Server entrecôte med syltet løk og en skje av avokadosalaten.
  2. Syltet rødløk Skrell og skjær løk i tynne skiver Kok vann, eddik, sukker og sitronsaft med en klype salt i en kasserolle. Hell varm lake over løken og la det stå til det avkjøles.
  3. Avocadosalat Del avokadoene i to og fjern stenene. Ta frukt-kjøttet ut av skallet med en skje. Deretter kan de skjæres i grove biter. Legg dem i en skål med hakket persille. Bland sammen de øvrige ingrediensene til dressingen og hell over avokadoen. Bland forsiktig sammen og sett i kjøleskapet slik at bitene kan ligge og trekke til seg smakene i 10-15 minutter før servering.