Pannestekt skreiloins med risotto og pesto

Pannestekt skreiloins med risotto og pesto

Den helnorske skreien med en italiensk vri.

Ingredienser

  • 800 g skreiloins
  • 300 g risotto (kokes etter anvisning på pakken)
  • 250 g Selskapserter
  • 1 bunt Asparges
  • 4 ss grønn pesto
  • 0,5 stk sitron

PESTO

  • 1 neve basilikum
  • 1 neve ruccolasalat
  • 1 neve mandler
  • 0,5 dl pinjekjerner
  • 1 dl revet parmesan
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk hvitløksfedd
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Del skreien i 4 stykker. Pannestek den først på sterk varme i ca. 2 min deretter på middels varme til den begynner å skifte farge. Snu fisken og stek den videre til den flaker seg (ca. 8 min). Legg i aspargesen sammen med skreien i de siste minuttene. Kok risottoen som beskrevet på pakken, og tilsett ertene når det er 5 minutter igjen av koketiden. Legg risottoen på asjetten og torsken på toppen. Legg litt pesto ved siden av den, og skvis litt sitron over fisken.
  2. Bland alle ingrediensene til pestoen med stavmikser eller støt alt i en morter til en klassisk pesto. Smaksett med salt og pepper.